Luijckx vermoedt obstakel in terugkeer Wijnaldum: 'Vast in klauwen van oliesjeiks'

Luijckx vermoedt obstakel in terugkeer Wijnaldum: 'Vast in klauwen van oliesjeiks'

21 maart - 00:05 Laatste update: 06:30
51

Kees Luijckx had voor Feyenoord gekozen als hij Georginio Wijnaldum was. Laatstgenoemde gaf aan dat hij gedurende de afgelopen zomer eigenlijk terug naar Feyenoord wilde, maar dat het in financieel opzicht een moeilijk verhaal werd. Luijckx had echter een andere keuze gemaakt, zo geeft hij aan in Voetbalpraat.

"Ik had voor Feyenoord gekozen. Natuurlijk, man", vangt Luijckx aan. "Zakken gevuld, prachtig nog een paar jaar bij Feyenoord. Als je die rol die hij bij het Nederlands elftal zou hebben nu, bij Feyenoord kan pakken. Zeker, ik had dat echt gedaan. Maar goed, ik denk dat hij vast zat in de klauwen van die oliesjeiks, want hij stond gewoon onder contract bij Paris Saint-Germain, en die zeiden: we laten jou niet gaan onder de tien miljoen euro. Dan is er maar één type club dat voor jou in de markt komt, en dat is daar in de zandbak. Dat maakt het ontzettend zonde."

Wijnaldum zat na een huurperiode bij AS Roma in een uitzichtloze situatie bij Paris Saint-Germain. In Frankrijk trainde hij mee bij de beloftenploeg, in afwachting van een nieuw avontuur. "Ik had in de zomer heel graag naar Feyenoord gewild, maar PSG vroeg tien miljoen euro", gaf de middenvelder aan in gesprek met ESPN. "En dan mijn salaris nog. Het was vrijwel onmogelijk."