De Ligt wijst Ajax-suggestie Advocaat af: 'Uitstekend naar mijn zin bij Bayern'

De Ligt wijst Ajax-suggestie Advocaat af: 'Uitstekend naar mijn zin bij Bayern'

22 maart - 08:37 Laatste update: 08:51
54

Matthijs de Ligt piekert er niet over om Bayern München deze zomer te verlaten. De verdediger heeft de stijgende lijn weer gevonden en wijst die transfergeruchten dus naar het rijk der fabelen.

"Dat heeft denk ik vooral met het verwachtingspatroon van buitenaf te maken", vertelt De Ligt tegenover Voetbal International na een vraag over transfergeruchten. "Als ik dan niet speel, dan wordt er direct een link gelegd met dat ik niet tevreden zou zijn en weg zou willen. Natuurlijk zijn er ook wedstrijden geweest dat ik wel had willen spelen, maar ik heb echt geen reden om te klagen. Ik laat me ook nooit gek maken door geruchten, blijf dicht bij mezelf en weet wat de realiteit is."

Dick Advocaat had een aantal weken geleden nog opvallend advies over De Ligt. Bij RTL zei de bondscoach van Curaçao dat deze zomer het ideale moment voor Ajax was om de verdediger terug te halen. "Hij was een grote speler, maar daar is nu niet zo veel meer van over. Nu is de kans om hem terug te halen. Dan heb je met Jorrel Hato een uitstekend centraal duo."

Inmiddels heeft De Ligt de weg omhoog weer gevonden bij Bayern München. Van de laatste twaalf wedstrijden stond de Nederlander er tien in de basiself. "Ik heb het nog altijd uitstekend naar mijn zin bij Bayern München en speel de laatste periode alles weer. Ik voel me steeds fitter en beter worden, dat is een heel goed gevoel."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!