Koeman tevreden over PSV en Feyenoord, maar adviseert toch transfer: 'Supersterk'

Koeman tevreden over PSV en Feyenoord, maar adviseert toch transfer: 'Supersterk'

22 maart - 11:10
54

Ronald Koeman keek dit seizoen tevreden naar de Champions League-campagnes van PSV en Feyenoord. De bondscoach van Oranje zag de Nederlandse topclubs goed partij bieden op het allerhoogste niveau, maar toch adviseert hij spelers op het juiste moment een stap omhoog te maken.

Volgens Koeman blijft het verschil tussen de Eredivisie en de Premier League immers groot. "Ik vind dat in het buitenland nog meer aandacht wordt besteed aan kracht, coördinatie en activatie. Maar als ik naar PSV en Feyenoord kijk – de jongens van Ajax zijn er helaas niet bij – dan is dat in Nederland inmiddels ook op een hoog niveau", zegt hij, geciteerd door De Telegraaf.

"Het verschil tussen de spelers uit de Eredivisie en die uit een buitenlandse competitie zit er nog in dat een jongen als Nathan (Aké, red.) elke drie dagen een topwedstrijd speelt met Manchester City. Dan word je supersterk. Dat missen wij soms wel in Nederland. Daarom is het goed als ze op het goede moment de stap naar een grote competitie in het buitenland maken. Daar worden ze zó veel sterker van als ze spelen."