'Borussia Dortmund en Mislintat openen gesprekken over terugkeer'

'Borussia Dortmund en Mislintat openen gesprekken over terugkeer'

22 maart - 13:55
81

Sven Mislintat heeft een eerste gesprek gevoerd over een mogelijke terugkeer bij Borussia Dortmund. Hij is in beeld als nieuwe sportief directeur van de Bundesliga-topclub, meldt de Duitse tak van Sky Sport.

Die Borussen moeten op zoek naar een vervanger van bestuursvoorzitter Hans-Joachim Watzke, die aan het einde van het seizoen vertrekt. De huidige sportief directeur Sebastian Kehl is een belangrijke kandidaat. In dat geval is de weg vrij voor een terugkeer van Mislintat, stelt Sky. De Duitse omroep schreef eerder deze maand al dat de ex-directeur van Ajax in beeld is in het Signal Iduna Park.

Mislintat werd met pek en veren Amsterdam uitgejaagd na een teleurstellende transferzomer, maar bij Dortmund staat hij er nog altijd goed op. Als hoofdscout was hij mede verantwoordelijk voor de komst van menig belangrijke speler bij Die Schwarzgelben, zoals Robert Lewandowski, Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé en Shinji Kagawa.

Volgens Sky ziet Mislintat zichzelf wel terugkeren bij zijn favoriete club Dortmund. De 51-jarige directeur heeft dat in het gesprek ook aangegeven. Een terugkeer zou daarom weleens in een stroomversnelling kunnen komen.