Nagelsmann geeft opstelling Duitsland al prijs voor duel met Oranje

Nagelsmann geeft opstelling Duitsland al prijs voor duel met Oranje

25 maart - 17:34 Laatste update: 19:58
16

Julian Nagelsmann heeft de opstelling van Duitsland al prijsgegeven voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal. De bondscoach van Die Mannschaft voert geen wijzigingen door ten opzichte van de wedstrijd tegen Frankrijk, die met 0-2 werd gewonnen.

"Iedereen is fit, afgezien van één of twee kleine pijntjes. De wedstrijd was intens, maar het plan is dat hetzelfde team zal starten als tegen Frankrijk", zegt Nagelsmann op een persconferentie, geciteerd door onder meer Sport1. "Ik wacht nog wel op de indrukken van de laatste training."

Het betekent dat Toni Kroos opnieuw aan de aftrap zal verschijnen na zijn succesvolle rentree. De spelbepaler vormt een middenveld met Robert Andrich en Ilkay Gündogan. Voorin moeten Jamal Musiala, Florian Wirtz en Kai Havertz het verschil maken. 

Joshua Kimmich zal opnieuw als rechtsback spelen. Nagelsmann spreekt vol lof over de Bayern-speler. "Josh is een heel belangrijke speler voor ons. Hij belichaamt wat veel jonge spelers missen: het absolute verlangen om te winnen. Het werkt bij sommige op de zenuwen, maar dit soort gedrag is een voorbeeld. Als je na het laatste fluitsignaal tegen Frankrijk zag hoe hij zijn armen omhoog gooide, zou je niet denken dat het een oefenpotje was. Maar zo is hij echt."

Bovendien slaagde Kimmich erin om Kylian Mbappé redelijk in toom te houden. "Natuurlijk had hij tegen Mbappé een gebrek aan snelheid, maar dat maakte hij met zijn goede ogen goed."

De opstelling van Duitsland tegen Frankrijk: Ter Stegen; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kimmich, Gündogan; Musiala, Havertz, Wirtz