Schreuder vertelt over trainersstijl Koeman: 'Messi liep echt met hem weg'

Schreuder vertelt over trainersstijl Koeman: 'Messi liep echt met hem weg'

26 maart - 12:52 Laatste update: 17:54
23

Alfred Schreuder heeft in De Telegraaf een boekje opengedaan over de trainersstijl van Julian Nagelsmann en Ronald Koeman. Hij werkte met beiden samen. Dinsdagavond staan Koeman en Nagelsmann tegenover elkaar bij de oefeninterland tussen Duitsland en Oranje.

Volgens Schreuder zijn er een hoop gelijkenissen tussen de twee. "Koeman en Nagelsmann kiezen bijna altijd voor aanvallend voetbal. Koeman had een fantastische band met Johan Cruijff. En voor Nagelsmann was Cruijff een voorbeeld. Julian is helemaal gek van de Hollandse School. Vergis je niet, hij is superintelligent en heeft al het mogelijke over Cruijff gelezen en veel wedstrijden van hem als trainer teruggezien."

Schreuder was de assistent van Koeman in zijn tijd bij FC Barcelona en de huidige coach van Al Nasr heeft nog altijd respect hoe de huidige bondscoach die klus toen aanpakte. "Hij haalde me naar Camp Nou voor de trainingen, zodat hij alles eromheen goed kon managen. En dat deed hij super, want hij was extreem goed in de omgang met de sterren. Sergio Busquets, Gerard Piqué en Lionel Messi liepen met hem weg."

Voor dinsdagavond denkt Schreuder niet dat Koeman favoriet is. "Je hebt best kans dat Nagelsmann tijdens de wedstrijd van systeem verandert en dan ben ik benieuwd hoe Nederland daarop reageert. Duitsland is voor mij de favoriet. Maar ik verwacht toch een gelijkspel. Oranje heeft ook uitstekende voetballers en tegen de Duitsers krijg je altijd de kans om te voetballen."