Malen loopt blessure op bij Oranje en mist duel met rivaal Bayern München

Malen loopt blessure op bij Oranje en mist duel met rivaal Bayern München

29 maart - 23:35 Laatste update: 23:45
18

Donyell Malen is niet zonder kleerscheuren van de interland met Duitsland afgekomen. De aanvaller van Oranje kampt met een bovenbeenblessure en zal zaterdag niet in actie komen tegen Bayern München, laat zijn club Borussia Dortmund weten. 

Dortmund laat via de officiële kanalen weten dat Malen niet de reis naar München aflegt. 'Donyell Malen reist niet met de ploeg mee naar München. De Nederlander kreeg dinsdag tijdens de interland een klap op zijn dijbeen en is daardoor komend weekend niet beschikbaar voor Dortmund.'

Doelman Gregor Kobel ontbreekt ook tegen Bayern, maar oude bekende Sebastién Haller keert juist wel terug. De spits kampte enige tijd met een enkelblessure. De verschillen zijn groot in de Bundesliga: Bayern staat tien punten achter koploper Bayer Leverkusen, terwijl Dortmund maar liefst twintig punten achter Die Werkself staat. 

Bayern zal niet kunnen beschikken over Manuel Neuer. De doelman begon eindelijk weer met minuten maken na zijn beenbreuk, maar de mandekker liep eerder een spierscheuring in zijn bovenbeen op, waardoor de interlands tegen Frankrijk en Nederland al werden gemist. Harry Kane is wél fit. 

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!