Succestrainer Meijer richting NEC-uitgang: 'Dan wacht hij niet zo lang, toch?'

Succestrainer Meijer richting NEC-uitgang: 'Dan wacht hij niet zo lang, toch?'

31 maart - 10:36
33

Rogier Meijer is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van NEC, zo verwachten ESPN-analisten Kees Luijckx en Karim El Ahmadi. Volgens de twee oud-voetballers duurt het te lang voordat er iets naar buiten wordt gebracht door de bekerfinalist.

Door de vertraging rond Meijer en NEC heerst er wat onzekerheid in Nijmegen, ondanks de knappe prestaties in de Eredivisie - NEC staat (tijdelijk) vijfde na de 3-1 zege op PSV - en de KNVB Beker. "De twijfel over Rogier Meijer is best gek, toch?", begint presentator Jan Joost van Gangelen bij het ESPN-programma De Eretribune. "Aan het begin van het seizoen moest hij oprotten, maar het schijnt echt een vakman te zijn."

Volgens El Ahmadi zorgt de houding van NEC ervoor dat Meijer twijfelt over zijn toekomst in Nijmegen. "Als hij niets achter de hand heeft, gaat hij niet zo lang wachten toch?", vraagt de analist zich hardop af. Collega-analist Luijckx denkt dat er allang duidelijkheid is. "Hij is eruit, dat zei hij twee weken geleden al, alleen het moment om het naar buiten te brengen is er nog niet geweest. Gevoelsmatig denk ik dat hij niet doorgaat. Anders hadden we het al wel gehoord."

Luijckx vindt dat de definitieve beslissing erg lang duurt. "Nu pas krijgt NEC de erkenning door de bekerfinale en de prestaties in de competitie. NEC is een club waar je heel goed kan doorgroeien", vertelt de analist. Marciano Vink denkt dat NEC door moet gaan met Meijer. "Hij kent de groep en de spelers kennen zijn werkwijze. Stel dat ze hem nu laten gaan en er komt een trainer die totaal geen klik heeft. Dan heb je een jaar weggegooid en krijg je weer het chagrijn dat er heel lang geweest is."

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!