Feyenoord maakt een ware comeback en verslaat FC Utrecht

31 maart - 16:27
253

Feyenoord wist zondagmiddag een 2-0 achterstand tegen FC Utrecht goed te maken. De Rotterdammers wonnen uiteindelijk met 4-2 en lopen drie punten in op koploper PSV.

Feyenoord keek binnen twee minuten al tegen een achterstand aan. Boussaid haalde van een meter of 20 doeltreffend uit en schoot Utrecht daarmee op voorsprong. Na deze droomstart van de Domstedelingen kwam de ploeg van Ron Jans niet meer aan voetballen toe. Ook bleven de grote kansen voor Feyenoord uit.

Toch was het in minuut 28 FC Utrecht die weer voor gevaar zorgde. Vesterlund kwam in de zestien en werd onderuit gehaald door Hartman. De verdediger moest door deze actie geblesseerd het veld verlaten, terwijl Lammers de strafschop binnen schoot. Zo keek Feyenoord tegen een 0-2 achterstand aan. Niet veel later bracht Paixão met een heerlijke knal de spanning alweer terug in de wedstrijd.

Na rust kenden de Rotterdammers een sterke fase. In de 65ste minuut wist Feyenoord zichzelf te belonen. Fraulo maakte een eigen doelpunt en de 0-2 achterstand was weggepoetst. De ploeg van Arne Slot had de smaak te pakken, want zes minuten later kwamen ze op voorsprong. Hancko schoot van binnen de zestien de bal hard en hoog tegen de touwen. En zo was de wedstrijd volledig omgedraaid. In de slotfase zorgde Sauer e voor de 4-2 en besliste daarmee de wedstrijd.

Door deze overwinning staat Feyenoord nu zeven punten achter op koploper PSV. De Eindhovenaren verloren zaterdagavond dit seizoen voor het eerst in de Eredivisie. Utrecht bezet de achtste plek in de competitie.