Boschker stopt na 10 jaar als keeperstrainer Twente: bezit niet het juiste diploma

Boschker stopt na 10 jaar als keeperstrainer Twente: bezit niet het juiste diploma

30 april - 15:32
79

Sander Boschker stopt na dit seizoen als keeperstrainer bij FC Twente. Dat melden de Tukkers op hun website. Wel is de eenmalig Oranje-international met zijn club in gesprek over een nieuwe rol binnen de staf.

"Meer dan tien jaar ben ik met veel plezier keeperstrainer geweest bij Twente", begint Boschker op de clubsite. "Dat ik na mijn carrière elke dag op het veld heb mogen staan, beschouw ik als een groot voorrecht. Dit seizoen ben ik gestart met de opleiding Goalkeepercoach 3. Dit diploma is voor elke betaald voetbalclub die Europees voetbal speelt een vereiste. Ik heb voor mezelf besloten hier niet mee verder te gaan en dat betekent dat ik stop als keeperstrainer bij FC Twente."

Wel geeft hij aan graag in een andere rol bij Twente actief blijven. "Daar ben ik met Arnold Bruggink over in gesprek", vertelt de oud-doelman. Bruggink kan zich vinden in de keuze van Boschker. "Sander koos ervoor om te stoppen met de opleiding tot keeperstrainer. We respecteren dit en zijn met elkaar in overleg over een andere rol binnen FC Twente. Daar willen we graag uitkomen, Sander hoort bij FC Twente", stelt de technisch directeur. Boschker speelde 562 officiële wedstrijden voor de club uit Enschede.