Bosz wilde nieuwe rol voor Veerman bij PSV: 'Maar ging na drie minuten in de fout'

Bosz wilde nieuwe rol voor Veerman bij PSV: 'Maar ging na drie minuten in de fout'

4 mei - 18:49
6

Joey Veerman heeft een boekje opengedaan over de eerste weken van Peter Bosz bij PSV. Zo liet de trainer bijzonder veel beelden zien van de manier waarop hij wil spelen, terwijl Bosz aanvankelijk een nummer 6 zag in Veerman.

In een interview met ESPN krijgt Veerman de vraag wat hij eerst dacht over Bosz, toen de coach naar Eindhoven kwam. "In de zomer heb ik wat navraag gedaan bij gasten van het Nederlands elftal, over hoe hij is als trainer. Toen zeiden ze allemaal dat hij echt een goed plan had, van hoe hij wilde spelen. Dat bleek ook al snel."

Wedden

Meer odds

"Toen we op trainingskamp waren, hebben we iedere avond beelden gekeken", gaat Veerman verder. "Op een gegeven moment dacht je: nou kan het wel weer, nu weten we het wel. Hij bleef het maar doen. Dan zie je uiteindelijk ook dat we het heel snel onder de knie krijgen."

Bosz was aanvankelijk ook voornemens om Veerman als controleur te gebruiken bij PSV. "In het tweede gesprek dat we hadden, zei hij: ik zie jou als nummer 6, want ik wil een 6 die balletjes achter de laatste lijnen strooit. Dat zag hij ook bij City, daar is hij fan van. Maar na drie minuten ging ik al in de fout (in een oefenduel met Blau-Weiß Linz, red.), dus dat was dat verhaal weer. Het is nooit een geheim geweest dat ik liever op 8 speel, dat heb ik toen ook gelijk gezegd."