Engelse grootmachten krijgen slecht Van Dijk-nieuws van manager

Engelse grootmachten krijgen slecht Van Dijk-nieuws van manager

29-12-2016 18:01
2

Virgil van Dijk vertrekt dit seizoen niet meer bij Southampton. Manager Claude Puel heeft dat donderdagmiddag bevestigd. Engelse grootmachten zijn geïnteresseerd in de Nederlandse verdediger, maar die moeten nog even geduld hebben.

Manchester City leek erg concreet voor de stopper van The Saints, maar manager Pep Guardiola sloot uit dat Van Dijk naar zijn club komt. Dat doet ook Puel nu. Ook andere clubs krijgen nul op het rekest. "Tuurlijk blijven ze allebei", zei Puel op de persconferentie, die met 'allebei' ook doelt op aanvoerder Jose Fonte. "Het is belangrijk voor ze dat ze blijven zodat ze onze positie op de ranglijst kunnen verbeteren."

Puel ging nog wat dieper in op de interesse in Van Dijk. "Virgil is een belangrijke speler voor ons en hij blijft gewoon hier. Het is belangrijk dat hij hier blijft zodat we hoger op de ranglijst kunnen klimmen. Ik denk niet aan een vertrek. De situatie van Jose is iets ingewikkelder, maar hij staat nog steeds hier onder contract. Het blijft speculeren over een aantal spelers. Dat is normaal omdat het goede spelers zijn."