Odegaard kon ook elders in de Eredivisie aan de slag: 'We waren vleugellam'

Odegaard kon ook elders in de Eredivisie aan de slag: 'We waren vleugellam'

16-01-2017 07:37

Martin Odegaard speelt momenteel op huurbasis bij sc Heerenveen, maar had ook voor FC Twente kunnen spelen. Directeur Jan van Halst onthult dat de club geïnteresseerd was in het Noorse wonderkind.

"Wij waren er afgelopen zomer ook mee bezig. Maar wij konden niets", zegt Van Halst over de Real Madrid-huurling bij Ziggo Sport. "Dat was in de tijd dat Twente vleugellam was, maar ze (Real, red.) stonden er wel voor open. Ted van Leeuwen zat toen nog bij ons. Die had zoiets van: jeetje, dat is wel aardig. Maar wij konden geen beslissing nemen."

Odegaard mocht zaterdagavond vlak voor tijd invallen bij Heerenveen. Na de wedstrijd begon de gekte pas. De middenvelder werd van camera naar camera gesleept. "Ik praat meer met de pers dan dat ik de bal heb geraakt", bekent Odegaard in gesprek met De Telegraaf. "Dit is the most boring part. Ik sta liever op het trainingsvelk. vaak ik op de klok heb gekeken? Wel een paar keer, eerlijk gezegd. Ik hoopte natuurlijk dat ik erin mocht, maar ik ben hier pas een paar dagen en verwachtte dus ook niet zo veel."