Karsdorps bron van inspiratie speelt in Duitsland: 'Van hem zo veel leren'

Karsdorps bron van inspiratie speelt in Duitsland: 'Van hem zo veel leren'

22-02-2017 07:37
3

Rick Karsdorp genoot afgelopen week van het optreden van Philipp Lahm tegen Arsenal. De Duitse verdediger is een bron van inspiratie voor de Feyenoorder.

"Niet normaal om te zien hoe vaak Lahm op de vleugel er overheen gaat. Van hem kan ik zo veel leren", zegt Karsdorp in De Telegraaf. "Met Dirk (Kuyt, red.) had ik het ook over wat Bayern met die mannen op de rechterflank liet zien. Ik vind het ongekend wat Lahm kan en hoe aanvallend hij is ingesteld. Hij wordt 34 jaar en volgens mij gaat hij stoppen na dit seizoen. Elke keer komt hij op en vliegt hij voorbij Robben. Ik zei tegen Steven (Berghuis, red.): dat moeten wij ook doen."

Wedden

Meer odds

Karsdorp hoopt niet dat zijn woorden verkeerd worden geïnterpreteerd en voegt daar nog snel even aan toe: "Haha, er zit nog wel een enorm gat tussen, hè? Lahm en Robben zijn van een andere categorie dan Karsdorp en Berghuis. Dat is echt heel wat anders", aldus de Oranje-international.

De Feyenoorder legt uit waarom er een groot verschil zit tussen zijn optredens van voor en na de winterstop. "Ik ben stabieler geworden en verdedigend beter dan vorig jaar. We komen nu elke wedstrijd op voorsprong en dan ga je daarna als verdediger niet meer dertig keer naar voren. Als het kan, ga ik er overheen. Maar ik moet niet blind gaan."