Rooney maakt groot statement over toekomst bij Manchester United

Rooney maakt groot statement over toekomst bij Manchester United

23-02-2017 18:34
5

Wayne Rooney heeft donderdag hoogstpersoonlijk een einde gemaakt aan de geruchten over een vertrek bij Manchester United. Hij gaat niet naar China.

Rooney maakt donderdagavond een statement openbaar via het Engelse persbureau PA, waarin hij een vertrek bij Manchester United uitsluit. "Ondanks de interesse die andere clubs in mij hebben getoond - en daar ben ik dankbaar voor - wil ik een einde maken aan de recente speculaties", zegt de 31-jarige aanvaller.

"Ik wil zeggen dat ik bij Manchester United blijf. Ik hoop dat ik een grote rol ga spelen in de strijd op vier fronten (Premier League, FA Cup, League Cup en Europa League, red.) met deze ploeg. Het is een opwindende tijd voor de club en ik wil daar deel van blijven uitmaken."

Rooney werd de laatste weken nadrukkelijk gelinkt aan een vertrek uit Manchester, waar hij sinds 2004 actief is. De alltime clubtopscorer trok vooral belangstelling uit China. De transfermarkt is daar geopend tot aanstaande dinsdag, maar de komst van Rooney is uitgesloten.

Lees ook: Koeman geconfronteerd met Rooney-verhalen: "Dit is niet het goede moment"