'Mertens wil drie miljoen euro zien en dwingt Napoli mogelijk tot verkoop'

'Mertens wil drie miljoen euro zien en dwingt Napoli mogelijk tot verkoop'

22-03-2017 10:17
7

Het is nog maar de vraag of Dries Mertens bij Napoli blijft. De Italiaanse club wil zijn contract verlengen, maar Mertens houdt de boot nog af. Hij wil graag meer geld zien na zijn sterke prestaties.

Bij Napoli maken ze zich volgens Het Laatste Nieuws steeds meer zorgen over Mertens, die een eerste voorstel heeft afgewezen. De Belg zou zijn loon bijna verdubbeld zien worden, van 1,2 miljoen naar 2,25 miljoen euro per jaar, exclusief bonussen. Maar nu Mertens aan de lopende band blijft scoren (twintig goals in de Serie A), twijfelt hij. De oud-PSV'er zou graag nog meer willen verdienen. In Italië wordt gemeld dat hij inzet op een jaarsalaris van drie miljoen euro. Een loon dat hij bij een andere club ook makkelijk kan verdienen.

Napoli zit dus in een lastig parket. Het moet Mertens nog een stevige loonsverhoging aanbieden als het hem wil houden, of het moet hem komende zomer verkopen. Aan interesse geen gebrek. Zo zou Mertens kunnen vertrekken naar Internazionale of naar de Premier League, waar Manchester United geïnteresseerd is.