Twente legt nieuwe speler vast: 'Hij heeft de nodige ervaringen opgedaan'

Twente legt nieuwe speler vast: 'Hij heeft de nodige ervaringen opgedaan'

01-04-2017 14:19
1

FC Twente heeft zich versterkt met Lukas Browning Lagerfeldt. De achttienjarige middenvelder tekende zaterdagmiddag een contract voor drie jaar. De jeugdinternational van Zweden sluit volgend seizoen eerst aan bij Jong FC Twente.

Browning Lagerfeldt komt over van IF Brommapojkarna. "Lukas maakte eerder dit seizoen een sterke indruk tijdens een stageperiode bij ons", zegt hoofd opleidingen Michel Jansen op de website van Twente.

Jansen vervolgt: "Hij is een talentvolle middenvelder met een goede drive. Bij de nationale jeugdteams van Zweden en Ierland heeft hij al de nodige ervaringen opgedaan en zich goed laten zien."

Hoewel de nieuwe speler pas volgend seizoen speelgerechtigd is, sluit hij komende week aan bij de training van de Tukkers. "Tijdens mijn stage dit seizoen heb ik een goede indruk van FC Twente gekregen, een mooie club waar ik mij als jonge speler wil ontwikkelen. Ik voel het vertrouwen en mijn ambitie is om door te groeien naar het eerste team."

Bij Brommapojkarna had Browing Lagerfeldt een aflopend contract. Nu komt hij uit voor Zweden onder 18 jaar. De Twente-versterking heeft een Ierse vader, waardoor hij ook voor Ierse jeugdteams uitkwam.