'Astronomisch aanbod uit China voor Real-ster: 175 miljoen euro'

'Astronomisch aanbod uit China voor Real-ster: 175 miljoen euro'

10-05-2017 11:42
18

Real Madrid-spits Alvaro Morata heeft een krankzinnig aanbod uit China naast zich neergelegd. Spaanse media melden dat de international in het Verre Oosten 175 miljoen euro kon verdienen, verspreid over vijf seizoenen. 

Een onbekende club uit de Chinese Super League wilde de 24-jarige Morata koste wat kost aantrekken. Het aanbod: een contract tot 2022, met een jaarlijkse gage van 35 miljoen euro. De aanvaller en zijn management hebben laten weten geen interesse te hebben in een vertrek naar Azië. 

De verwachting is dat Morata in de zomer naar een andere club verkast. De oud-speler van Juventus vindt dat hij te weinig speelminuten krijgt onder Real-trainer Zinedine Zidane. Teams uit de Premier League staan in de rij voor de Spanjaard.

Engelse kranten schreven afgelopen week nog dat  Chelsea Morata ziet als geschikte opvolger voor Diego Costa. Laatstgenoemd werd eerder dit jaar gelinkt aan een lucratieve transfer naar China. Mogelijk gaat de topscorer van The Blues wél in op een lucratief contractvoorstel.