Update: 'FC Utrecht verdient miljoenen aan Duitse transfer van Haller'

Update: 'FC Utrecht verdient miljoenen aan Duitse transfer van Haller'

15-05-2017 21:17
57

FC Utrecht raakt Sebastien Haller na dit seizoen kwijt. De Franse spits maakt de overstap naar Eintracht Frankfurt, zo heeft de Duitse club bekend gemaakt via de officiële kanalen.

De Franse goalgetter werd zeer regelmatig in verband gebracht met een buitenlandse club, maar het wordt dus de Bundesliga. De prestaties van Haller zijn opgevallen bij Frankfurt, dat onder de indruk is geraakt van zijn statistieken bij Utrecht. De lange spits was dit seizoen dertien keer trefzeker voor de ploeg van Erik ten Hag. Haller verkast in juni naar Duitsland, ná de play-offs van Utrecht.

Fredi Bobic, sportief directeur van Frankfurt, doet zijn verhaal op de clubsite. "We wilden ons op aanvallend gebied versterken. Met Sebastien hebben we onze favoriet te pakken. We hebben hem veelvuldig bekeken en zijn er zeker van dat hij bij ons in het team past."

Ook Haller zelf komt aan het woord. "Ik kijk er naar uit om op het veld te staan met m'n nieuwe ploeggenoten. Het was voor mij belangrijk dat ik een nieuwe stap zou maken. In Frankfurt kan ik mezelf ontwikkelen en leer ik van de ervaren spelers. Ik ben blij dat ik naar de Bundesliga verhuis en kijk erg uit naar deze uitdaging."

Update 21.17 uur: Volgens het Algemeen Dagblad houdt FC Utrecht een bedrag tussen de vijf en zes miljoen euro over aan de verkoop van Sébastien Haller aan Eintracht Frankfurt. Beide clubs willen er zelf echter geen mededeling over doen. FC Utrecht kocht Haller drie jaar geleden voor een bedrag van acht ton van AJ Auxerre.