Klap voor Atlético Madrid: definitief géén inkomende transfers in zomer

Klap voor Atlético Madrid: definitief géén inkomende transfers in zomer

01-06-2017 10:37
11

Atlético Madrid mag definitief geen spelers aantrekken in de zomerse transferperiode. Het hoger beroep van de Spaanse nummer drie is afgewezen door het CAS.

Het internationale sporttribunaal behandelde de laatste maanden de zaak-Atlético, dat van de FIFA voor één transferperiode was verbannen van alle transferactiviteiten. Donderdagochtend kwam de uitspraak: Atlético mag definitief geen nieuwe spelers aantrekken, omdat de club in de fout is gegaan bij het registreren van minderjarige spelers.

De uitspraak is een hard gelag voor de Madrilenen, die zich pas in januari 2018 weer op de transfermarkt mogen begeven. FC Barcelona kreeg twee jaar geleden een zelfde soort straf. De Catalaanse grootmacht omzeilde de sanctie door in de zomer al spelers als Arda Turan en Aleix Vidal vast te leggen. Het duo mocht na een half jaar in actie komen.

Wat de transferban op korte termijn voor gevolgen heeft, is afwachten. De kans is aanzienlijk dat Atlético besluit om zich bijvoorbeeld harder op te stellen bij een eventuele verkoop van Antoine Griezmann. Het is geen geheim dat Manchester United de Franse spits wil overnemen.