'Transferklapper van Promes levert FC Twente een miljoenenbonus op'

'Transferklapper van Promes levert FC Twente een miljoenenbonus op'

07-06-2017 10:32
32

FC Twente kan bij een transfer van Quincy Promes een flinke financiële meevaller tegemoet zien. Dat melden verschillende Russische media. De Enschedeërs verkochten Promes in de zomer van 2014 aan Spartak Moskou en de kans is groot dat de 25-jarige aanvaller binnenkort weer een miljoenentransfer gaat maken.

Promes leverde de Tukkers een bedrag van 11,5 miljoen euro op. FC Twente bedong bij de verkoop van de Oranje-international het recht op vijf procent van een toekomstige transfersom. De kans is groot dat deze clausule op korte termijn geactiveerd wordt, aangezien Promes in de concrete belangstelling staat van AS Roma. De Serie A-grootmacht onderhandelt met Liverpool over Mohamed Salah en is op zoek naar een vervanger voor de Egyptenaar. 

Volgens Russische media is Promes voor een afgesproken bedrag van 37,5 miljoen euro op te halen. Dit houdt in dat FC Twente meteen een bedrag van zo'n 1,8 miljoen euro kan bijschrijven wanneer het daadwerkelijk tot een overstap komt. Eerder kregen de Enschedeërs al een bonus van 500.000 euro, nadat Promes met Spartak Moskou kampioen van Rusland werd.