Update: Botaka hakt knoop door over toekomst en tekent voor drie jaar in België

Update: Botaka hakt knoop door over toekomst en tekent voor drie jaar in België

26-06-2017 15:29
23

Diverse Eredivisie-clubs hebben een oogje op Jordan Botaka. Sky Sports meldt dat. De 24-jarige aanvaller is transfervrij, nu zijn contract bij Leeds United bijna is afgelopen. 

In 2015 maakte Botaka de overstap van Excelsior naar Leeds. The Whites betaalden destijds ongeveer één miljoen euro voor de buitenspeler. Bij Leeds brak Botaka nooit door. Tijdens zijn debuutseizoen in Engeland kwam hij nog tot dertien optredens (tien invalbeurten). Afgelopen jaargang verhuurde Leeds hem aan Charlton Athletic. 

Nu moet Botaka dus op zoek naar een nieuwe werkgever. Hij kreeg eerder dit jaar te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd wordt. Sky Sports heeft in de wandelgangen vernomen dat meerdere clubs uit Nederland een lijntje hebben uitgegooid naar de dribbelaar, die international is van Congo-Kinshasa. 

Botaka speelde eerder voor Club Brugge en het Portugese Belenenses. Tussen 2013 en 2015 kwam hij uit voor Excelsior. 

Update 26-6, 14.53 uur: FC Twente en sc Heerenveen zijn de Nederlandse clubs die dingen naar de diensten van Botaka. Althans, dat meldt het Franse Foot.cd. Ook Sint-Truiden zit achter de 24-jarige vleugelaanvaller aan. Technisch manager Gerry Hamstra van Heerenveen kondigde al aan dat hij op zoek is naar een buitenspeler.

Update 26-6, 15.29 uur: Sint-Truiden heeft razendsnel gehandeld. De Belgische club maakt maandagmiddag op de website melding van de komst van Botaka, die een contract voor drie seizoenen heeft getekend. Botaka wil zijn carrière uit het slop trekken na een mislukt avontuur bij Leeds United. Hij speelde eerder in België voor de jeugdteams van Anderlecht, Lokeren en Club Brugge.