AZ geeft Luckassen-miljoenen niet meteen uit; 'ook opvolger Haps staat al klaar'

AZ geeft Luckassen-miljoenen niet meteen uit; 'ook opvolger Haps staat al klaar'

11-07-2017 17:45
29

AZ houdt de miljoenen die het heeft gekregen met de transfer van Derick Luckassen naar PSV op zak. Max Huiberts, directeur voetbalzaken, kondigt in het Noordhollands Dagblad aan dat de Alkmaarders geen vervanger halen.

AZ en PSV kondigden maandagavond de transfer van Luckassen aan. De 22-jarige verdediger, die voor vijf jaar tekent in Eindhoven, levert naar verluidt vijf miljoen euro op. Huiberts is evenwel van mening dat de Noord-Hollanders over voldoende alternatieven beschikken rechts in het centrum van de defensie.

"Met Ron Vlaar, Rens van Eijden en Pantelis Hatzidiakos hebben we drie spelers voor die positie. Dus we zijn daar al goed voorzien", laat de directeur weten. Omdat trainer John van den Brom voor Vlaar koos als rechter centrale verdediger, speelde Luckassen vaak als controlerende middenvelder. De kersverse PSV'er maakt er echter geen geheim van dat hij liefst centraal achterin staat.

Wat voor de positie van centrale verdediger geldt, gaat trouwens ook op voor de plek van linksback. Mocht Ridgeciano Haps, die in de belangstelling staat van Feyenoord, vertrekken, dan haalt AZ geen vervanger. Thomas Ouwejan schuift een plekje op in de pikorde en wordt de eerste keus op linksachter.