Ajax ontziet niet fitte aanvaller: Een beetje vrije tijd zal me goed doen

Ajax ontziet niet fitte aanvaller: "Een beetje vrije tijd zal me goed doen"

23-08-2017 13:19
47

Amin Younes voelt zich nog niet honderd procent na een ultrakorte vakantie van tien dagen. Bij Ajax probeert men de Duitse linksbuiten zoveel mogelijk te ontzien.

"Ik wil mijn best doen en er zijn voor de ploeg, maar ik ben nog niet honderd procent", zegt Younes tegen Ajax Life. "Hoeveel wel? Dat kan ik niet aangeven, maar ik heb nog een beetje tijd nodig. Het zit vooral in mijn hoofd, omdat ik vorig seizoen maar wedstrijden bleef spelen. Vergeet niet dat ik een jonge speler ben. Een beetje vrije tijd zal me goed doen, ook al ga ik vaak trainen zelfs als we vrij zijn. Ik zal nu toch echt thuis blijven."

Younes heeft vertrouwen in een goede afloop tegen Rosenborg BK, dat in de eerste play-offwedstrijd met 0-1 te sterk was. Donderdag is de return. "Het gaat komen. We moeten positief blijven en dan komt het goed, ik weet het zeker", aldus Younes, die in de heenwedstrijd een paar keer de bal laag voortrok vanaf de achterlijn. De bal werd echter door geen enkele Ajacied binnengelopen, zoals dat vorig seizoen wel vaak het geval was met Davy Klaassen. "Davy had daar moeten staan", grapt de Duitser.