De Boer-voorganger noemt ontslag teleurstellend: '22 doelpogingen en dominantie'

De Boer-voorganger noemt ontslag teleurstellend: '22 doelpogingen en dominantie'

11-09-2017 15:40
30

Sam Allardyce denkt dat het ontslag van Frank de Boer aantoont dat de waan van de dag regeert in het voetbal. De voorganger van De Boer op Selhurst Park noemt het congé teleurstellend, zowel voor de Nederlander als voor Crystal Palace.

"Het toont dat de paniek in het voetbal alsmaar toeneemt door het vele geld en de angst om je positie in de Premier League te verliezen", zegt Allardyce tegen Sky Sports. "Als manager leef of sterf je bij je resultaten. Helaas is het sneller dan ooit dat laatste. Het is zonde dat Palace niet verder is gegaan waar ze onder mij waren gebleven."

Wedden

Meer odds

Allardyce was zelf slechts een half jaar werkzaam bij The Glaziers, voordat hij eind vorig seizoen uit eigen beweging opstapte. "Ik moet zeggen dat ik ze gisteren heb zien spelen en ik begrijp er niets van dat ze hebben verloren", doelt hij op het goede spel tegen Burnley. "22 doelpogingen, gehele dominantie, maar ze kregen de bal niet in het net."

"Vier wedstrijden zonder punten maakt het leven extreem moeilijk voor Palace", vervolgt Allardyce, die zelf nog even als kandidaat werd genoemd om De Boer op te volgen. Hij denkt dat het ontslag van de oud-trainer van Ajax 'immens' zwaar was voor het bestuur. "Maar het is duidelijk dat ze nodig achtten."