Ajax-'viking' zet medespelers op scherp: 'In De Kuip moet elke kans een goal zijn'

Ajax-'viking' zet medespelers op scherp: 'In De Kuip moet elke kans een goal zijn'

16-10-2017 07:08
16

Lasse Schöne is weer helemaal terug bij Ajax. De Deense routinier verloor aan het begin van het seizoen zijn plek op het middenveld aan Frenkie de Jong, maar heeft zichzelf weer terug in de basis gevochten.

"Hoe het komt dat ik altijd tijd nodig heb om trainers te overtuigen, weet ik ook niet. Maar ik houd er wel van om me in het elftal te vechten", aldus Schöne in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben blij dat de trainer bij me is teruggekomen, moest mijn kans pakken en geniet er nu van dat ik speel, want ik denk dat het de laatste twee duels wel goed is gegaan."

De 'Viking' van Ajax waarschuwt echter voor al te veel euforie, aangezien de 4-0 zege op Sparta volgens hem geen graadmeter is. "We moeten voorkomen dat deze overwinning op Sparta ons verblindt. Over negentig minuten gaven we twee kansen weg. Dat is niet veel, maar wel te veel. Met een team als Feyenoord, dat iets scherper is, kan het dodelijk zijn." Schöne hoopt dan ook dat Ajax komend weekend net zo scherp is als de Rotterdammers. "In De Kuip moet zondag eigenlijk elke kans een goal zijn."

Lees ook: 'Er hijgen wat jongens in m'n nek bij Ajax, maar ik denk dat ik wat toevoeg'