Advocaat speelt vreemd spelletje: Zou Koeman ook zijn 'speler' zijn?

Advocaat speelt vreemd spelletje: "Zou Koeman ook zijn 'speler' zijn?"

08-11-2017 22:17
4

Het hoge woord is eruit, maar Dick Advocaat krabbelt woensdagavond tóch weer terug. De bondscoach spreekt tegen dat hij na de interland tegen Roemenië sowieso afscheid neemt.

"Na de wedstrijd tegen Roemenië zeg ik of ik nog beschikbaar blijf of niet", zegt Advocaat tegen FOX Sports. "We hebben nog twee wedstrijden en die willen we goed afsluiten. Dan zien we het wel." Op de reactie van de FOX-verslaggever die zegt dat iedereen het toch al weet, antwoordt Advocaat: "Nee!"

De bondscoach weerlegt ook dat zaakwaarnemer Rob Jansen het nakende afscheid van Advocaat al heeft bevestigd bij DWDD. "Dat heb ik ook gehoord. Die was heel erg voorbarig. Ik weet niet wat daar achter zit." Plagerig: "Zou Ronald Koeman (voornaamste Oranje-kandidaat, red.) ook zijn 'speler' zijn."

Alles wijst erop dat Advocaat een spelletje speelt met de Nederlandse pers. Zijn mededeling aan de Schotse pers dat hij zou stoppen als bondscoach, was waarschijnlijk een slip of the tongue. Na de wedstrijd tegen Roemenië kondigt Advocaat zijn vertrek aan.