Veertienjarig talent uit Slowakije mag zich bewijzen bij Ajax: 'Zijn nu al trots'

Veertienjarig talent uit Slowakije mag zich bewijzen bij Ajax: 'Zijn nu al trots'

16-11-2017 17:50
29

De jeugdopleiding van Ajax heeft tijdelijk de beschikking gekregen over een veertienjarig talent uit Slowakije. De middenvelder Thomas Kotlar begint aan een stageperiode bij de Amsterdamse jeugd, zo heeft zijn management via Facebook bekendgemaakt.

Kotlar speelt op dit moment nog in de jeugdopleiding van Spartak Trnava, vijfvoudig kampioen van Slowakije. Volgens zijn belangenbehartigers is de Slowaakse jeugdinternational tot drie keer toe bekeken door de scouts van Ajax en is op basis daarvan besloten om hem naar Amsterdam te halen. 'Thomas heeft nog een lange weg te gaan, maar we zijn nu al trots op hem dat hij deze stap heeft gemaakt. Wij willen ook Spartak Trnava bedanken voor hun medewerking', laat men weten.

Kotlar kan uitgroeien tot de tweede Slowaak die ooit bij Ajax onder contract heeft gestaan. Celta de Vigo-middenvelder Stanislav Lobotka was de eerste: hij speelde in het seizoen 2013-2014 voor Jong Ajax. Daarnaast hebben de Amsterdammers enige jaren samengewerkt met AS Trencin, dat in handen is van voormalig Ajacied Tscheu La Ling.