Feyenoord-doorbraak geen verrassing: 'Verwachtte dat hij het eerste zou halen, ja'

Feyenoord-doorbraak geen verrassing: 'Verwachtte dat hij het eerste zou halen, ja'

17-12-2017 08:26
11

Damien Hertog is niet verrast door de opkomst van Tyrell Malacia bij Feyenoord. De achttienjarige linksback debuteerde in het Champions League-duel met Napoli en ook in de Eredivisie maakte hij al zijn eerste minuten. Zondag lonkt de Rotterdamse derby tegen Sparta.

"Ik verwachtte wel dat hij het eerste zou halen, ja. Hij heeft veel kwaliteiten, een talentvolle speler met een goede mentaliteit. Het is echt een winnaar, dat hoort ook bij talent", zegt Hertog, voormalig hoofd jeugdopleiding en trainer van de onder 19 bij Feyenoord, tegen de NOS. Vooral in zijn laatste jaar op Varkenoord was hij veel bezig met Malacia.

"Het is een enorm talentvolle jongen en dan probeer je meer weerstand op te bouwen", stelt Hertog. "Heel kritisch kijken, meer eisen en meer uitdagen. Ik denk dat hij dat niet altijd leuk heeft gevonden." Het hoort er echter bij. "Je moet doorgroeien naar wat er in het eerste van je wordt verwacht."

In zijn eerste optredens bij Feyenoord maakte Malacia een goede indruk. "Daar ben ik wel trots op. Hij doet het ook slim, bij ons liep hij te pas en te onpas naar voren. In het eerste speelt hij wel iets meer op zeker, maar tegen Napoli zag ik ook de echte Tyrell. Onbevangen en met branie: de jongen uit Rotterdam-Zuid", aldus Hertog.

"Tyrell is een echte winnaar, die er nooit de kantjes van afloopt. Hij wil de trainer niet teleurstellen en vooral zichzelf niet. Dat is misschien nog wel het belangrijkste", besluit de oud-speler van onder meer Excelsior en De Graafschap.

No Poll