Nieuw hoofdstuk in opvallende Oliseh-soap: ook de KNVB komt in actie

Nieuw hoofdstuk in opvallende Oliseh-soap: ook de KNVB komt in actie

15-02-2018 13:52
41

De KNVB gaat de uitlatingen van Sunday Oliseh onderzoeken. De trainer werd woensdag ontslagen bij Fortuna Sittard en gaf kort daarna aan dat de Jupiler League-club met illegale praktijken bezig is.

'Ik ben ontslagen bij Fortuna, omdat ik geweigerd heb om aan illegale activiteiten deel te nemen en om de wet te breken', schreef Oliseh op Twitter na zijn ontslag. Fortuna communiceerde donderdag het zich niet herkent in de uitlatingen van Oliseh, die door de KNVB worden onderzocht. 

Wedden

Meer odds

"Binnen het voetbal hebben wij verschillende instanties die zich bezighouden met de integriteit en het is aan deze instanties om ervoor te zorgen dat dergelijke signalen worden onderzocht", laat woordvoerder Bram Groot weten aan De Limburger. De KNVB wil verder niet reageren op situatie. Fortuna onderneemt juridische stappen tegen Oliseh en wil ook dat de arbitragecommissie van de KNVB in actie komt.

De Portugees Claudio Braga is aangesteld als interim-trainer van Fortuna. Donderdag werd ook bekend dat voormalig Fortuna-speler Kevin Hofland in Limburg dienst gaat doen als assistent-trainer. Hij komt over van PSV, waar hij trainer was van PSV O16.