Heynckes wijst nieuwe Bayern-trainer aan: Mijn god, dat gebeurt gewoon

Heynckes wijst nieuwe Bayern-trainer aan: "Mijn god, dat gebeurt gewoon"

07-03-2018 08:32
11

Jupp Heynckes heeft een kandidaat aangewezen die hem kan opvolgen bij Bayern München. De huidige coach van de Duitse koploper ziet in Thomas Tuchel de geschikte man.

"Ik denk dat Tuchel de kwaliteiten heeft om Bayern te trainen", zegt de 72-jarige Heynckes tegen Sport Bild over de coach die zonder club zit sinds zijn vertrek bij Borussia Dortmund afgelopen zomer. "Ik waardeer Tuchel. Hij speelde met Dortmund geweldig voetbal met een goed systeem. Alle moderne elementen van het voetbal zijn bij hem vertegenwoordigd. Hij is een zeer goede coach."

Het grootste kritiekpunt op Tuchel is zijn karakter. Het zou moeilijk zijn om met de tacticus samen te werken. "Wat is er over mij al wel allemaal geschreven?", reageert Heynckes daar nuchter op. "Als jonge coach maak je fouten. Mijn god, dat gebeurt gewoon. Natuurlijk zal Thomas ooit het een of het ander anders gaan inzien. Maar dit zijn kleine dingen. Wat telt is dat Dortmund sinds het vertrek van Tuchel niet meer zulk geweldig voetbal heeft gespeeld."