'Ajax-hoofd' bracht Van Gangelen in de problemen: 'Pellè had geen flauw idee'

'Ajax-hoofd' bracht Van Gangelen in de problemen: 'Pellè had geen flauw idee'

Gepubliceerd: donderdag 22 maart 2018 om 21:12do 22-03-2018 om 21:12

Jan Joost van Gangelen kreeg een paar jaar geleden van Graziano Pellè te horen dat hij 'een Ajax-hoofd' heeft. Die uitspraak van de toenmalig Feyenoord-spits leverde FOX Sports-presentator Van Gangelen behoorlijk wat problemen op. 

Dat vertelt Van Gangelen donderdag in gesprek met de Volkskrant. "Na afloop van Feyenoord-Ajax een aantal jaar geleden stelde ik een paar kritische vragen aan toenmalig Feyenoord-spits Graziano Pellè. Hij zei toen dat ik partijdig was en een typisch Ajax-hoofd had. Hij had geen flauw idee dat hij mij daarmee zo in de problemen bracht."

"Op sociale media gingen mensen dingen tegen me roepen als 'je gezin moet dood'. Ik kon toen twee dingen doen: of aangifte, of ik kon met sociale media stoppen. Dat laatste heb ik gedaan."

Of de presentator eigenlijk een voorkeur heeft? "Als je twintig jaar de Eredivisie verslaat, gaat je voorkeur uit naar clubs waar het gezellig is, waar ze lekker eten hebben, waar de stewards aardig zijn. Bijvoorbeeld bij Heerenveen, de club waarvan mijn moeder fan is, krijg je suikerbrood en drink je achteraf een Berenburg. Dat gebeurt niet in de Arena; Ajax is vreselijk saai en kil. Het is natuurlijk een groot stadion, maar dat heeft Feyenoord ook. En de ontvangst daar, door mensen die er al honderd jaar werken, is leuker en beter." 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws