'FC Twente wordt al veel te lang de hand boven het hoofd gehouden'

'FC Twente wordt al veel te lang de hand boven het hoofd gehouden'

Gepubliceerd: donderdag 12 april 2018 om 08:21do 12-04-2018 om 08:21

De dreigende degradatie van FC Twente roept wisselende reacties op bij supporters in de rest van Nederland. Sommigen vinden het jammer wanneer de landskampioen van 2010 daadwerkelijk degradeert, anderen stellen dat het een passende straf zou zijn voor het gevoerde beleid in Enschede.

"Ik hoor de geluiden binnen de club van mensen die blij zijn. Mensen die dingen zeggen als eindelijk gerechtigheid en hun welverdiende straf", vertelt Hans Boesberg van Supportersvereniging Superboeren, de supportersclub van De Graafschap, aan het Algemeen Dagblad. "Ik persoonlijk vind het jammer als zo'n club met 20.000, 30.000 man op de tribune degradeert. Dat zijn allemaal supporters, net als wij. Dat gun je niemand." Volgens Boesberg zijn de fans slachtoffer geworden van mismanagement binnen de club. "De supporters zijn de club, niet Joop Munsterman."

NAC Breda-supporter Leon Deckers heeft minder moeite met het lot van de Tukkers. "Waar FC Twente telkens het geld vandaan haalde? Voor ons is het een raadsel. Volgens mij heerst bij supporters in het land het gevoel dat de club al veel te veel de hand boven het hoofd is gehouden." Het bestuurslid van Stichting Breda Loco's vindt het spijtig voor de Twente-fans, maar stelt dat de club eigenlijk al in de Jupiler League had moeten spelen. FC Twente moest in 2016 aanvankelijk verplicht degraderen, maar kreeg uiteindelijk toch een Eredivise-licentie. "Toen mochten ze God op hun blote knieën danken. Toen was de verbazing bij ons al groot."

Harrie Timmermans, voorzitter van de Supportersvereniging PSV, sluit zich aan bij zijn Bredase collega. "Wat er bij FC Twente gebeurt, is het effect van beleid, van hoogmoed. Daar betalen ze een hoge prijs voor", vindt Timmermans. "Ze hebben op te grote voet geleefd en dan gaat het een keer mis."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Twente degradatie nog ontlopen?

(6769 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws