Telegraaf: FC Utrecht lift mee op Tadic-deal en stunt met komst verdediger

Telegraaf: FC Utrecht lift mee op Tadic-deal en stunt met komst verdediger

30-07-2018 06:46
47

FC Utrecht lijkt te stunten met de komst van Emil Bergström (25). Dat meldt De Telegraaf. De Zweedse verdediger staat ook in de belangstelling van Anderlecht, Racing Genk, FC Basel en Udinese, maar is op weg naar de Eredivisie.

Het is de verwachting dat Bergström zich maandag voor drie jaar aan FC Utrecht verbindt, aldus De Telegraaf. De afgelopen dagen werd de komst van de lange tijd onhaalbaar geachte Zweed voorbereid door directeur voetbalzaken Jordy Zuidam, die volgens de ochtendkrant 'slim meelift' op de transfer van Dusan Tadic naar Ajax.

Wedden

Meer odds

Bergström komt over van Rubin Kazan. Zaterdagmiddag pakte hij in Zürich het vliegtuig naar Schiphol, waarna hij in het diepste geheim werd gekeurd in het Utrechts Medisch Centrum. Bergström komt net als Tadic uit de stal van zaakwaarnemer Milos Malenovic. Bezoekjes van Malenovic aan Ajax voor gesprekken over Tadic werden steevast gecombineerd met ontmoetingen in Utrecht.

FC Utrecht betaalt géén transfersom voor Bergström, omdat het contract van de drievoudig international van Zweden is verbroken door wanbetalingen van Rubin Kazan. De Russische club betaalde twee jaar geleden nog 2,5 miljoen euro voor hem aan Djurgardens IF. "De komst van Emil kan ik bevestigen noch ontkennen", reageert Zuidam.