'Van Bommel wil na Sainsbury nog een Australisch international naar PSV halen'

'Van Bommel wil na Sainsbury nog een Australisch international naar PSV halen'

16-08-2018 20:15
49

Mark van Bommel wil naast Trent Sainsbury nog een Australisch international naar PSV halen. De Eindhovenaren hebben hun zinnen gezet op Aziz Behich. Althans, dat meldt het Turkse Sporx donderdagavond.

Behich, die ook een Turks paspoort heeft, speelt sinds 2013 voor Bursaspor, dat hem overnam van Melbourne City. Hij heeft nog een eenjarig contract. De linksback werkte bij de nationale ploeg van Australië al samen met Van Bommel, die zijn schoonvader Bert van Marwijk bijstond. Behich kwam op het WK in de groepsduels met Frankrijk, Denemarken en Peru negentig minuten in actie. 

In totaal speelde de 27-jarige Behich tot dusver 26 interlands. Volgens Sporx mag hij zich naast PSV ook in de belangstelling verheugen van het Italiaanse Atalanta Bergamo. Of PSV daadwerkelijk achter de Australiër aanzit, is niet duidelijk. De Nederlandse kampioen haalde met Angelino al een andere linksback in huis. Bovendien kan onder meer ook Nick Viergever op die positie uit de voeten.

De financiële problemen van Bursaspor zouden de onderhandelingen in ieder geval bespoedigen. Ook William Troost-Ekong mag om die reden vertrekken. Behich was het afgelopen seizoen in 31 competitieduels goed voor vijf goals en twee assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie