Derksen: 'Cocu houdt ernstig rekening met ontslag als ze dit weekend verliezen'

Derksen: 'Cocu houdt ernstig rekening met ontslag als ze dit weekend verliezen'

28-08-2018 00:31
71

Phillip Cocu is doodongelukkig in Turkije en houdt er ernstig rekening mee dat hij na komend weekend al in het vliegtuig terug naar Nederland zit. Dat stelt Johan Derksen.

Derksen stelt de informatie te hebben van een 'doorgaans betrouwbare bron'. "Cocu is doodongelukkig daar", aldus de analist in Veronica Inside. "Die club heeft hem gouden bergen beloofd, maar hij kwam daar en toen is van alle beloftes niks uitgekomen." De van PSV overgestapte trainer nam Erwin Koeman en Chris van der Weerden mee naar Turkije, maar een groot succes is het vooralsnog niet.

Fenerbahçe, dat afgelopen weekend met 1-0 onderuit ging tegen Göztepe, kreeg deze zomer meer geld binnen dat het uitgaf. "Ze hebben voor 25 miljoen aan spelers verkocht en voor 11 miljoen teruggehaald. Maar hij heeft maar een half elftal, is uit de Europa Cup en ze houden er ernstig rekening mee dat als ze dit weekend verliezen ze maandag in het vliegtuig terug zitten", weet Derksen. "En ze zijn zo ver dat ze het niet eens erg vinden als ze eruit gegooid worden", voegt hij daar aan toe.