Israël stipt Feyenoord-probleem aan: 'Die twee zijn niet zo geweldig'

Israël stipt Feyenoord-probleem aan: 'Die twee zijn niet zo geweldig'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 17:12vr 16-11-2018 om 17:12

Rinus Israël gelooft niet dat Feyenoord dit seizoen nog een bedreiging kan vormen voor PSV en Ajax. Daarvoor is de defensie van de Rotterdammers te zwak, oordeelt het clubicoon.

"Op die derde plaats kun je niet trots zijn. Ik denk dat ze dit seizoen tot nu toe onder de maat gepresteerd hebben. Want als ik de spelers bekijk: die voorhoede en het middenveld ziet er zo slecht nog niet uit. Het zijn geen slechte spelers", zegt Israël tegen Voetbal Inside.

De achilleshiel ligt volgens de oud-international achterin. "De spelers op het middenveld en in de voorhoede hebben ook te weinig gebracht, maar het probleem bij Feyenoord ligt achterin. Als topclub is het tegenwoordig wel de bedoeling dat je ver van je goal voetbalt. Maar Botteghin en Van der Heijden kunnen niet met veel ruimte in de rug uit de voeten."

Het inbrengen van Sven van Beek is volgens Israël niet de oplossing. "Dat maakt niet veel verschil. Als hij echt een goede centrale verdediger zou zijn, dan had hij wel gespeeld. Die twee die er nu staan, zijn niet zo geweldig."

IJzeren Rinus heeft een teleurstellende conclusie voor Feyenoord. "Hoger dan derde kan dit seizoen niet. Maar ik denk wel dat ze beter gaan spelen. Ze zijn niet zo slecht als de eerste tien wedstrijden omschreven is."

Poll

Ligt het probleem bij Feyenoord achterin?

(1621 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws