Kramer legt krankzinnig Eurosport-afscheid uit: 'Manier waarop vond ik sneaky'

Kramer legt krankzinnig Eurosport-afscheid uit: 'Manier waarop vond ik sneaky'

10-12-2018 15:52 Laatste update: 16:08
35

Frank Kramer had niet verwacht dat zijn állerlaatste optreden als commentator bij Eurosport veel aandacht zou krijgen. Dat zegt hij maandag in gesprek met RTL Nieuws. Het commentaar van Kramer tijdens de MLS-finale tussen Atlanta United en Portland Timbers ging zondag viral. 

De voormalig prof had blijkbaar besloten om op speciale wijze af te zwaaien bij Eurosport. Tijdens de wedstrijd repte Kramer met geen woord over de gebeurtenissen op het veld. Wél zong hij, droeg hij gedichten voor en vertelde hij over - onder meer - de financiële crisis, de dood en Fritz Korbach. Op social media was de verbazing groot

"Ik had eigenlijk verwacht dat niemand de wedstrijd zou zien", zegt Kramer. "Dan was mijn 24 jaar durende carrière bij Eurosport als een nachtkaars uitgegaan en had ik zelf bij jullie moeten aanbellen met dit verhaal. Maar blijkbaar waren er toch een paar kijkers en die hebben het gedeeld via sociale media, waardoor iedereen het erover heeft."

Zijn hoogst opmerkelijke commentaar kwam grotendeels voort uit 'irritatie', verklaart hij. "Twaalf jaar geleden kreeg ik steeds minder wedstrijden om te becommentariëren. Eurosport is een grote jongen, dus op zich vond ik dat niet erg – ik had genoeg werk. Maar de manier waarop het ging, vond ik sneaky."

"Er is nooit iets tegen me gezegd. Ik heb er geen nacht minder om geslapen, maar het riep wel een brutale reactie bij me op. Ik wilde er met een knaller uitgaan. Nou, dat is gelukt."