Update: Besiktas bevestigt vertrek Pepe, Babel blijft mogelijk wél

Update: Besiktas bevestigt vertrek Pepe, Babel blijft mogelijk wél

17-12-2018 18:35 Laatste update: 19:06
175

Opvallend nieuws in diverse Turkse media: Ryan Babel staat op het punt om zijn contract bij Besiktas te ontbinden. De 31-jarige Nederlander volgt in de komende dagen het voorbeeld van voormalig Real Madrid-verdediger Pepe, die reeds transfervrij zou zijn.

Besiktas zit op zwart zaad en wil daarom enkele duur betaalde krachten lozen. De 35-jarige Pepe kwam enkele dagen geleden een contractontbinding overeen met de Turkse grootmacht. De Portugees speelde dit seizoen tien duels in de Süper Lig, waarin hij drie keer scoorde. Pepe kwam in 2017 na tien seizoenen over van Real Madrid.

Ook Babel mag volgens onder meer Hurriyet vertrekken. De Oranje-international raakte onlangs in opspraak, na een ruzie met een supporter op social media. Babel liet zich uit de tent lokken door de fan. 'Wil je dat ik weer met je moeder ga daten?', reageerde hij. Dat kwam hem op een vermaning van de club uit Istanbul te staan, waarna hij zijn Twitter- en Instagram-account verwijderde.

De oud-Ajacied wordt al een tijdje gelinkt aan een vertrek bij Besiktas. Hij is aan zijn derde seizoen bij de Turkse topclub bezig. Dit seizoen staat de teller op vier goals en één assist in elf optredens.

Momenteel staat Besiktas vijfde in de Süper Lig, één puntje achter nummer twee Galatasaray. Koploper Istanbul Basaksehir is met negen punten voorsprong wel aardig uit zicht.

Update 17-12, 18.35 uur: Besiktas heeft het vertrek van Pepe bevestigd. Het aflopende contract van de Portugese verdediger is per direct verscheurd. Hij krijgt 100.700 euro mee, meldt de topclub uit Istanbul, die met een grote schuldenlast kampt. Diverse Turkse en Spaanse media claimen dat Pepe het bedrag heeft verdeeld onder medewerkers van de club, aangezien zij recent geen salaris meer hebben ontvangen. Onder meer koks, materiaalmannen en schoonmakers kregen een enveloppe. Over een vertrek van Babel, meldt Besiktas nog niets. NTVSpor bericht dat Babel mogelijk toch zijn contract gaat verlengen.