De Eredivisie-flops: falende Feyenoorders, slap duo van Willem II en Cassierra

De Eredivisie-flops: falende Feyenoorders, slap duo van Willem II en Cassierra

17-12-2018 10:00 Laatste update: 18:59
28

Speelronde 16 in de Eredivisie begon met een wanprestatie van Willem II op eigen veld en eindigde met een afgang van Feyenoord tegen Fortuna Sittard. Niet zo verrassend dus dat twee spelers van beide teams geselecteerd zijn voor ons wekelijkse floplijstje. Ook Warner Hahn is van de partij. 

Warner Hahn (sc Heerenveen)
In het thuisduel met FC Utrecht ging Hahn in de eerste helft tweemaal de fout in. De 0-2 van Gyrano Kerk (schot vanuit een haast onmogelijke hoek) had er nóóit in mogen gaan en ook de derde treffer, van Oussama Tannane, was absoluut houdbaar. 

Stephen Sama (Heracles Almelo)
Het was geen gezicht, dat grote en logge lijf van Sama tegen beweeglijke spelers als Hirving Lozano en Steven Bergwijn. Met name bij de 1-0 van PSV op bezoek in Almelo kwam pijnlijk aan het oppervlak dat Sama eigenlijk niet is opgewassen tegen dergelijke aanvallers. 

Jordy Tutuarima (De Graafschap)
Wat De Graafschap zondag liet zien in de Johan Cruijff Arena, was Eredivisie-onwaardig. Het volledige team van trainer Henk de Jong, wellicht doelman Agil Etemadi buiten beschouwing gelaten, verdiende een dikke onvoldoende. Tutuarima speelde werkelijk dramatisch en deed alles fout. 


Thomas Meissner (Willem II)
Over wanprestaties gesproken: Willem II zakte vrijdagavond tegen ADO Den Haag (0-3) finaal door het ijs. Pijnlijk voor centrumverdediger Meissner dat hij juist tegen z'n vorige werkgever zo slecht speelde. 

Jesper Drost (Heracles Almelo)
Tegen een fantastisch team als PSV heb je negentig minuten lang elf spelers nodig om te hopen op een goed resultaat. Niet zo slim dus van Drost om al in de eerste helft een domme rode kaart te pakken. Na zijn vertrek speelde Heracles een kansloos duel. 

Jordy Clasie (Feyenoord)
Huilen met de pet op was het, zondag in De Kuip voor Het Legioen. De in de laatste weken juist zo sterk spelende Clasie was een van de mindere spelers aan Rotterdamse zijse. Om het allemaal nog erger te maken, raakte de captain geblesseerd en werd hij in de rust gewisseld. Vervanger Renato Tapia deed het overigens minstens zo slecht. 


Aras Özbiliz (Willem II)
Willem II-trainer Adrie Koster wilde wel eens zien hoe Özbiliz zou functioneren achter de spits. Waarschijnlijk krijgt het experiment geen vervolg in Tilburg. Özbiliz bakte er niets van en grossierde in balverlies. Spelmaker Dan Crowley op de flank was ook geen succes. 

Furdjel Narsingh (De Graafschap)
Alleen al voor dat ene moment, kort voor rust, verdiende Narsing een dikke onvoldoende. Op de rand van het strafschopgebied van Ajax besloot de aanvaller doodleuk even op adem te komen, waardoor Hakim Ziyech in alle vrijheid kon afronden. Narsingh bleef in de rust, bij een 3-0 achterstand, in de kleedkamer achter. 

Mateo Cassierra (FC Groningen)
Voor de zoveelste keer dit seizoen krijgt Cassierra een plek in ons flopteam. Het komt er in 2018 totaal niet uit in Groningen voor de Colombiaanse huurling van 2019. Voor de spits en zijn tijdelijke werkgever is het te hopen dat het volgend jaar een stuk beter gaat. Tegen FC Emmen leek het nergens op. 

Dylan Vente (Feyenoord)
Feyenoord had een totale offday tegen Fortuna (0-2) en voor Vente viel er in de punt van de aanval weinig eer te behalen, zeker omdat Steven Berghuis en Sam Larsson hun dag niet hadden en er ook van basisdebutant Orkun Kökcü weinig aanvoer kwam. Wat Vente aan de bal liet zien, was echter wel héél matig. 

No Poll