De Boer: 'Ajax moet beseffen dat dit niet het Real van Ronaldo is'

De Boer: 'Ajax moet beseffen dat dit niet het Real van Ronaldo is'

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 08:56wo 20-03-2019 om 08:56

Frank de Boer volgt de verrichtingen van Ajax op de voet. De trainer van Atlanta United vertelt dat in een groot interview met Voetbal International. De Boer heeft de verrassende prestaties van zijn oude club in de Champions League zelfs voorbeeld aangedragen voor zijn selectie. 

"De uitschakeling van Real Madrid door Ajax was ook hier het gesprek van de dag", aldus de Nederlandse coach. "Ik heb de prestaties van Ajax bij mijn spelers aangedragen als voorbeeld. Van waartoe je in staat bent wanneer je met bravoure en overtuiging voor de dag komt."

"Ajax speelde in Madrid met de borst vol vooruit. Ze grepen Real bij de strot en gaven ze geen tijd om te ademen. Al moeten ze wel beseffen dat dit niet meer het Real Madrid van Cristiano Ronaldo is. Dan nóg hebben ze een fantastische prestatie geleverd. Op deze manier spelend kan Ajax van bijna iedere tegenstander winnen."

"Toen de nieuwe koers bij Ajax werd ingezet, hebben we er altijd in geloofd dat internationaal succes nog steeds mogelijk is. Als je in een seizoen grote jonge talenten kunt koppelen aan een paar goede geroutineerde aankopen."

De Boer is inmiddels enkele maanden in dienst van Atlanta. Drie duels in het nieuwe Major League Soccer-seizoen leverden pas één punt op. Zondag werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Philadelphia Union

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat De Boer het redden in Amerika?

(11244 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws