Update: 'Letschert al in Hamburg, transfer een kwestie van tijd'

Update: 'Letschert al in Hamburg, transfer een kwestie van tijd'

23-07-2019 16:29 Laatste update: 22:30
47

Timo Letschert staat voor een transfer naar Duitsland. Bronnen in Hamburg schrijven dat Sassuolo in gesprek is met Hamburger SV over een transfer van de Nederlandse verdediger. Alles wijst erop dat de deal snel wordt afgerond. 

In de zomer van 2016 maakte Letschert (26) de overstap van FC Utrecht naar Sassuolo. Zijn verblijf in de Serie A werd vergald door blessures. Afgelopen seizoen werd de voormalig speler van onder meer Roda JC en FC Groningen in Utrecht gestald. Letschert keerde deze zomer terug naar Italië, maar bij Sassuolo is zijn rol definitief uitgespeeld. Nu staat de stopper dus waarschijnlijk voor een transfer naar de 2.Bundesliga.

HSV ziet Letschert als een geschikte versterking voor de defensie, meldt onder meer Hamburger AbendblattSassuolo en HSV zouden al een tijdje in gesprek zijn over de Nederlander. In Noord-Duitsland moet Letschert een duo gaan vormen met landgenoot Rick van Drongelen. 

HSV degradeerde in de zomer van 2018 voor de eerste keer in de clubhistorie uit de Bundesliga. Afgelopen seizoen slaagde de gevallen grootmacht er niet in om promotie af te dwingen. 

Update 16:29 uur: De transfer van Timo Letschert naar Hamburger SV is nog enkel een kwestie van tijd. Volgens BILD is de 26-jarige verdediger al in Hamburg gearriveerd en zal hij dinsdag ook al medisch gekeurd worden. 

De Nederlander zal woensdagmiddag, maar uiterlijk donderdag aansluiten bij de training van de club uit de 2. Bundesliga. HSV en US Sassuolo moeten het nog wel altijd eens zien te worden over een afkoopsom. De Duitsers willen naar verluidt een laag basisbedrag betalen, dat via bonussen verder op kan lopen.

Voor HSV begint de competitie komende zondag al en de club hoopt dat Letschert dan al beschikbaar is. HSV begint met een thuiswedstrijd tegen Darmstadt 98.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s