Spaanse media lyrisch over De Jong: 'Hij gaat zeker heel veel minuten maken'

Spaanse media lyrisch over De Jong: 'Hij gaat zeker heel veel minuten maken'

02-08-2019 13:24 Laatste update: 13:25
50

Hedwiges Maduro is ervan overtuigd dat Frenkie de Jong veel minuten gaat maken bij FC Barcelona. Volgens de analist van FOX Sports zijn de Spaanse kranten zeer te spreken over de verrichtingen van de van Ajax overgekomen middenvelder.

"Ik moet zeggen: Spaanse kranten zijn wel lyrisch over hem, zeker na die tour in Azië", begint Maduro zijn verhaal bij Voetbalpraat op FOX Sports. "De eerste wedstrijd heeft hij geen bal verloren, maar speelde hij wel heel veel breed en naar achteren. De tweede wedstrijd speelde hij al wat dieper en was hij echt aanwezig. Iedereen zei ook al van: dit is weer het Barcelona dat we in jaren niet gezien hebben."

Wedden

Meer odds

Dat komt volgens Maduro, die zelf in Spanje voor Valencia speelde, onder meer door het kenmerkende 'uitstellen' dat opgesloten zit in het spel van de Oranje-international. "Iemand opzoeken, uitstellen, dan de pass geven of de een-twee maken... Iedereen is heel positief over hem. Hij gaat zeker heel veel minuten maken. Dat weet ik honderd procent zeker."

Dat zou overigens niet per se als middenvelder hoeven zijn. 'Barcelona speelt negen van de tien keer op de helft van de tegenstander. Het zou zomaar eens een keer kunnen dat het is van: ga jij maar penetreren van achteruit."