Paris Saint-Germain glijdt al in tweede speelronde uit en verliest in Ligue 1

18-08-2019 22:58
35

Paris Saint-Germain is na twee wedstrijden tegen de eerste nederlaag aangelopen in de Ligue 1. Plaaggeest Stade Rennes, dat eerder al de finale om de Coupe de France ten koste van de Franse grootmacht wist te winnen, won thuis verrassend met 2-1.

PSG, waar Neymar opnieuw ontbrak, trad met Kylian Mbappé, Edinson Cavani en Angel Dí María aan in de aanval. Marco Verratti, Marquinhos en Julian Draxler vormden het middenveld. PSG leek Rennes in de openingsfase te overdonderen, maar dat drukte zich niet uit in de score. Pas na ruim een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Cavani profiteerde optimaal van defensief geblunder van Rennes en maakte zo 0-1.

Van die voorsprong kon PSG niet lang genieten. Rennes rechtte de rug en kwam nog voor de rust op gelijke hoogte. M'Baye Niang speelde zichzelf knap vrij en schoot in de 44e minuut de 1-1 achter Alphonse Areola. Na de rust kwam PSG zelfs op achterstand. De zestienjarige Eduardo Camavinga gaf perfect voor op Romain del Castilla, die raak wist te knikken.

PSG was niet bij machte om iets aan die achterstand te doen. Kylian Mbappé had zijn dag niet en ook Cavani stond in de tweede helft niet meer op scherp.