Van Bommel waakt voor ervaren Cyprioten: 'Ze doen dat zeven jaar langer dan wij'

Van Bommel waakt voor ervaren Cyprioten: 'Ze doen dat zeven jaar langer dan wij'

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 15:14wo 21-08-2019 om 15:14

Mark van Bommel verwacht dat zijn PSV het donderdag moeilijk gaat krijgen met Apollon Limassol. De Eindhovenaren moeten in twee duels afrekenen met de Cyprioten om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League.

PSV is volgens velen de grote favoriet om ten koste van Apollon de groepsfase van het tweede Europese clubtoernooi te bereiken, maar Van Bommel stipt aan waarom dat in zijn optiek niet het geval is. "Zij hebben een ervaren ploeg en wij hebben op dit moment de jongste gemiddelde leeftijd sinds vijf jaar", meldt de PSV-oefenmeester naar aanleiding van een vraag van FOX Sports op de persconferentie.

"Wij hebben een jonge en grillige ploeg en hun verdediging lijkt ten opzichte van onze aanval natuurlijk heel groot en sterk", vervolgt Van Bommel. "Zij hebben meer ervaring, gemiddeld zeven jaar meer voetbalervaring in trainingen, wedstrijden en situaties. Dat is niet erg, maar dat is wel iets wat wij nog moeten leren. Wij hebben daarentegen wel veel behendige, snelle en slimme spelers dus wat dat betreft zullen zij ook weten dat wij juist daarin weer kwaliteit hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Europa League PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws