Busquets: 'De Jong en hij zullen de beste spelers op hun positie worden'

Busquets: 'De Jong en hij zullen de beste spelers op hun positie worden'

Gepubliceerd: zaterdag 7 september 2019 om 21:02za 07-09-2019 om 21:02

Laatste update: zaterdag 7 september 2019 om 22:10za 07-09-2019 om 22:10

Sergio Busquets ziet dat de nieuwe generatie zich aandient bij FC Barcelona en het Spaanse elftal. De 31-jarige controleur laat zich zaterdag zeer lovend uit over Frenkie de Jong en Fabian Ruiz.

Busquets werd op een persconferentie gevraagd naar het tweetal. Waar De Jong zijn beoogde opvolger is in Camp Nou, klopt Napoli-middenvelder Ruiz nadrukkelijk op de deur in het Spaanse elftal. "Ze zijn niet te vergelijken, maar het zijn twee geweldige spelers. Ze zijn nog heel jong, ze hebben het heden en de toekomst. Ze zullen tot de beste spelers op hun positie gaan behoren."

De Jong maakte vrijdag indruk tijdens de 2-4 overwinning van het Nederlands elftal op Duitsland. Bij Barça heeft hij vooralsnog moeite om zijn draai te vinden, maar Busquets weet zeker dat de oud-Ajacied gaat slagen. "Frenkie moet zich aanpassen aan een andere manier van spelen, een meer positionele rol dan hij gewend is. Maar met de kwaliteiten die hij heeft, gaat hij het geweldig doen."

Hoewel de jonge garde ook in het Spaanse elftal klaar staat om het stokje over te nemen, is Busquets voorlopig nog beschikbaar. "Ik heb een bepaalde leeftijd, dus we moeten het jaar voor jaar bekijken. Mijn toekomst bij de nationale ploeg zal afhangen van hoe ik mij voel, het vertrouwen van de coaches en de resultaten. Ik kijk nu alleen naar dit seizoen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws