'Het gaat in Barcelona alleen maar over deze jongen, niet over Frenkie de Jong'

'Het gaat in Barcelona alleen maar over deze jongen, niet over Frenkie de Jong'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 18:38di 17-09-2019 om 18:38

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 18:44di 17-09-2019 om 18:44

Het gaat hard met Ansu Fati. De zestienjarige aanvaller van FC Barcelona maakt in de eerste weken van het seizoen veel indruk. Spanje-correspondent Edwin Winkels laat aan de NOS weten dat het in Barcelona over niets anders gaat dan Fati.

Fati werd eind augustus de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Barça en stal afgelopen zaterdag tegen Valencia (5-2) de show met een goal én een assist op Frenkie de Jong. "Het gaat in Barcelona de afgelopen dagen alleen maar over deze jongen", aldus Winkels. "In Nederland had men het logischerwijs veel meer over Frenkie de Jong en zijn eerste doelpunt voor Barcelona, maar hier niet."

"Het is belachelijk snel gegaan met Fati", vervolgt Winkels. "Hij heeft wat geluk gehad dat Messi en Suárez niet fit waren en dat Neymar uiteindelijk niet naar Barcelona kwam. Daardoor kreeg Fati een beetje uit nood de kans van Valverde." De kans is groot dat Fati woensdag ook een basisplaats krijgt als Barcelona de Champions League-campagne opent met een uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Messi en Suarez zijn pas net hersteld.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws