Leverkusen laat koppositie Bundesliga liggen, Dost doet formatie van Bosz pijn

Leverkusen laat koppositie Bundesliga liggen, Dost doet formatie van Bosz pijn

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 22:22vr 18-10-2019 om 22:22

Laatste update: vrijdag 18 oktober 2019 om 22:27vr 18-10-2019 om 22:27

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is er niet in geslaagd de koppositie in de Bundesliga te grijpen. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt werd er met 3-0 verloren. Gonçalo Paciência maakte de eerste twee treffers en Bas Dost pikte tien minuten voor tijd ook zijn doelpunt mee.

Bij de thuisploeg startte Bas Dost in de basis en Frankfurt leek ook het beste bij de les in de beginfase. Paciência zette zijn team al snel op een 1-0 voorsprong na een geweldige pass van Danny da Costa. De spits dook op achter de laatste linie van Leverkusen en schoot via keeper Hrádecky raak.

Het duurde niet lang voordat Leverkusen zich nog verder in de nesten werkte. Aleksandar Dragovic probeerde een schot te blokken in het eigen strafschopgebied maar zwaaide wild met zijn armen, waardoor hij voorkwam dat de bal richting het doel van Hrádecky vloog. Scheidsrechter Christian Dingert twijfelde niet en wees naar de penaltystip. Dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt door Paciência, waardoor Leverkusen al na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aankeek.

De ploeg van Peter Bosz had verreweg het meeste balbezit, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Het zat de ploeg ook niet echt mee, want tot twee keer toe besloot de VAR geen penalty toe te kennen aan de uitploeg. Leverkusen kreeg in de tweede helft voldoende kansen om de spanning terug te brengen, maar tien minuten voor tijd besliste Dost de wedstrijd in het voordeel van Frankfurt met een typisch 'Dost-doelpunt': de spits frommelde zich langs de verdediging en tikte binnen.

Leverkusen kon bij winst de koppositie grijpen in de Bundesliga, maar blijft door het verlies steken op de achtste plek en ziet Frankfurt zelfs aan zich voorbijgaan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws