Liverpool verliest maximale score op Old Trafford, maar kan opgelucht ademhalen

Liverpool verliest maximale score op Old Trafford, maar kan opgelucht ademhalen

20-10-2019 19:22
48

Liverpool is na negen Premier League-wedstrijden zijn maximale score kwijt, maar is tegen Manchester United met de schrik vrijgekomen. Uitgerekend de grote rivaal leek Liverpool zijn eerste competitienederlaag in negen maanden tijd toe te dienen, maar invaller Adam Lallana zorgde vlak voor tijd voor opluchting bij The Reds.

Vooraf waren er verrassingen in beide opstellingen. Manchester United-doelman David de Gea bleek sneller dan verwacht hersteld van zijn midweeks opgelopen spierblessure en stond 'gewoon' onder de lat. Aan de andere kant maakte collega Alisson zijn rentree na twee maanden afwezigheid. Mohamed Salah was niet fit genoeg om te spelen en ontbrak in de wedstrijdselectie.

Manchester United had een dramatische seizoensstart achter de rug en begon het duel als nummer veertien (!) van de Premier League. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer legde echter al zijn ziel en zaligheid in de wedstrijd en bracht Liverpool in grote verlegenheid. Net toen de koploper iets beter in de wedstrijd begon te komen, brak Manchester United de wedstrijd open: Victor Lindelöf veroverde de bal, Daniel James kon ervandoor op rechts en de voorzet van de Welshman werd door Marcus Rashford tot 1-0 gepromoveerd.

De VAR keek nog naar een vermeende overtreding van Lindelöf in aanloop naar de goal, maar besloot om groen licht te geven. Vlak voor rust kwam de VAR nogmaals in actie: Sadio Mané troefde Lindelöf af in de zestien en scoorde, maar de goal werd op basis van de tv-beelden afgekeurd. De Senegalees had hands gemaakt, zo oordeelden de heren achter het scherm.

In de tweede helft had Liverpool het meeste balbezit, maar wist het nauwelijks gevaarlijk te worden. Nadat Rashford en Fred twee fraaie kansen op de beslissende goal hadden gemist, kwam Liverpool alsnog op gelijke hoogte: de voor Georginio Wijnaldum ingevallen Lallana dook op bij de tweede paal en kon ongehinderd de 1-1 binnenschieten, nadat een voorzet van Andy Robertson was doorgeschoten. Alex Oxlade-Chamberlain miste zelfs nog een grote kans op 1-2, maar Liverpool kon zijn zegeningen tellen: The Reds staan nog steeds zes punten voor op Manchester City en liggen op koers voor hun eerste titel sinds 1990.