'Ajax kon wel wat geld gebruiken, Chivu en ik kwamen daarvoor in aanmerking'

'Ajax kon wel wat geld gebruiken, Chivu en ik kwamen daarvoor in aanmerking'

Gepubliceerd: woensdag 23 oktober 2019 om 16:33wo 23-10-2019 om 16:33

Jesper Gronkjaer zal het Champions League-duel tussen Ajax en Chelsea met speciale belangstelling volgen. De inmiddels 42-jarige Deen draafde rond de eeuwwisseling over de flanken van de Johan Cruijff Arena en werd daarna verkocht aan The Blues.

Gronkjaer hoefde eigenlijk niet weg bij Ajax, dat echter geen nee kon zeggen tegen de miljoenen uit Londen. "Ajax kon – als ik het mij goed herinner – wel wat transferinkomsten gebruiken. Er waren destijds twee spelers die in aanmerking kwamen voor een transfer: Chivu en ik", vertelt hij negentien jaar na dato aan Ajax Life. De Roemeen zou nog tot 2003 bij Ajax blijven, Gronkjaer kon de Noordzee oversteken. "Ik was teleurgesteld dat de club me wilde verkopen en voelde me handelswaar. Naarmate je ouder wordt, leer je dat de voetballerij zo werkt."

De buitenspeler zou uiteindelijk een mooie tijd beleven op Stamford Bridge, waar hij samenspeelde met de huidige Chelsea-manager Frank Lampard. "Als jonge speler was Frank niet het allergrootste talent, maar hij beschikte over een ongekende mentaliteit en wilskracht", herinnert Gronkjaer zich. "Dat vraagt hij nu als trainer ook van zijn elftal." De Deen zal woensdagavond gaan zitten voor Ajax-Chelsea: wie van de twee wint, maakt hem niet zo veel uit. "Een favoriet heb ik niet. Ik ben voor de ploeg die het meest attractief speelt."

Ajax en Chelsea trappen om 18.55 uur af in de Johan Cruijff Arena. De ploeg van trainer Erik ten Hag moet na zeges op Lille OSC en Valencia zijn maximale score zien te behouden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat gaat het worden tussen Ajax en Chelsea?

(6356 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws